سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آموزش لوله کشی ساختمان

آموزش لوله کشی ساختمان

آموزش لوله کشی ساختمان و نصب و راه اندازی تاسیسات گرمایشی و سرمایش .

نحوه آموزش لوله کشی ساختمان شامل سه بخش آموزش تیوری و نظری , آموزش کارگاهی و پراتیک و آموزش در شرایط ساختمانی میشود . هرکدام از مراحل زیر لازم و ملزوم یکدیگر بوده و نمیتوان هیچ یک از مراحل فوق را نادیده گرفت . این روش آموزش لوله کشی اصولی بوده و البته روشهای دیگر مانند روشهای سنتی استاد شاگردی در سر ساختمانها نیز متداول میباشند . 

به طور کلی لوله کشی ساختمان شامل لوله کشی آب , فاضلاب شوفاژ و گاز میباشد . در لوله کشی آب کارآموز بایستی آموزش لوله پلاستیکی پلیمری و لوله کشی پنج لایه و لوله کشی گالوانیزه بیاموزد و در لوله کشی فاضلاب که شامل کار با لوله کشی پلیکا ,  پلی اتیلن , پوش فیت و چدن میباشد . لوله کشی شوفاژ نیز تقریبا همانند لوله کشی آب بوده و در برخی موارد لوله کشی جوشی نیز میباشد .

در لوله کشی گاز ساختمان نیز در عین یادگیری اصول لوله کشی نحوه جوشکاری لوله کشی گاز را بیاموزد . در کنار آموزش لوله کشی ساختمان میتوان به نصب و راه اندازی موتورخانه شوفاژ مرکزی ,  پکیج دیواری و رادیاتور و نصب شیرالات و لوازم بهداشتی را نیز اضافه کرد .

آموزش لوله کشی ساختمان

آموزش لوله کشی آب

از نظر اجرایی لوله کشی آب به دو شیوه لوله کشی آب کلکتوری و لوله کشی انشعابی قابل اجرا میباشد . لوله کشی کلکتوری بدون بکار بردن هیچ اتصالی مستقیما از کلکتور آب به سمت محل نصب شیرالات مصرف کننده اجرا شده و هر آپارتمانی که با این روش لوله کشی شود , دارای 2 کلکتور آب سرد و  آب گرم مصرفی میباشد .

درلوله کشی انشعابی که یک لوله کشی قدیمی میباشد , برای انشعاب گرفتن هر شیری از سراهی استفاده میشود . در این شیوه میتوان از لوله کشی از کف و زیرسقفی استفاده نمود .

در کنار آموزشهای اجرایی لوله کشی و تاسیسات کار تعمیر شیر آب گازی و شیر فلکه  و لوازم تاسیساتی نیز از مشاغل رایج در این زمینه میباشد .

آموزش لوله کشی فاضلاب

لوله کشی فاضلاب به منظور انتقال فاضلاب و پسابهای آلوده که مخلوطی از آب و جامدات معلق در آن است , اجرا میشود . رعایت اصول لوله کشی فاضلاب در هنگام اجرا میتواند , نقشی تعیین کننده در استفاده بهنیه و آسایش ساکنین یک ساختمان داشته باشد , هرچند که شاید از نگاه معمول , یک کار پیش پاافتاده به نظر برسد. کاهش هزینه تعمیرات و افزایش طول عمر مفید ساختمان از ویژگیهای یک ساختمان دارای لوله کشی فاضلاب استاندارد است.

لوله کشی فاضلاب ساختمان نیز از ابتدا تا کنون با پیشرفت تکنولوژی , تغییرات عمده ای داشته است. در زبان فارسی به لوله کشی فاضلاب زهکشی نیز اطلاق میشود , که البته بیشتر در گذشته و برای مصارف کشاورزی از این کلمه استفاده میشده است.

در این بخش به بررسی لوله کشی برای فاضلاب ساختمانهای مسکونی میپردازیم. امروزه لوله کشی فاضلاب ساختمان با متریال های مختلف انجام میپذیرد. انتخاب صحیح سایز لوله فاضلاب ساختمان , شیب بندی و انشعاب گیری و انتخاب مسیر از مهم ترین فاکتورهای لوله کشی فاضلاب ساختمان محسوب میشود.

آموزش لوله کشی شوفاژ

در سیستم شوفاژ تولید کننده و مبدا گرمایش عموما موتورخانه شوفاژ و پکیج شوفاژ دیواری و زمینی میباشد.

احتمالا طول لوله کشی در هر دو سیستم تا حدودی یکسان میباشد, اما در لوله کشی پکیج که معمولا برای واحدهای آپارتمانی مجزا اجرا میشود  ,لوله کشی شوفاژ بایستی با نکات ویژه ای انجام شود, زیرا به علت کم بودن قرار پمپاژ و چرخش آب در پکیج باید سایز لوله های استفاده شده تا حدی قطورتر باشند تا در گرمایش فضا اصطلاحا کم نیاورد. لوله کشی کلکتوری شوفاژ یکی از مدرن ترین انواع لوله کشی بوده که البته هزینه خرید مصالح اولیه و دستمزد آن نیز بسیار گرانتر است . این نوع لوله کشی فقط با لوله های پنج لایه و کلکتور شوفاژ در ابتدای کار در داخل یک باکس کلکتور آغاز شده و از هر انشعاب کلکتور پس از نصب شیر کلکتور بدون هیچ اتصالی  به سمت رادیاتور مربوطه رفته و بدون مصرف هیچ سراه و زانویی از طریق یک رابط یا زانوی یکسر پنج لایه به شیر رادیاتور متصل میشود . رفع نشتی رادیاتور شوفاژ و لوله کشی شوفاز نیز از آموزشهای این بخش میباشد .

آموزش لوله کشی گاز

چند روش بسته با سایز و محدودیتهای موجود برای جوشکاری و حرکت الکترود وجود دارد.

حالت افقی متحرک که در این حالت الکترود ثابت و لوله های در حال چرخش هستند.

حالت عمودی ثابت که در این حالت لوله های عمودی ثابت و الکترود به حول لوله ها میچرخند.

حالت افقی ثابت که در این روش لوله های افقی ثابت و الکترود میچرخد.

حالت کج و عمودی متحرک که لوله ها به صورت مورب و الکترود به صورت کج متحرک است.


آموزش نصب لوازم بهداشتی

نصب شیرالات و اندازه ها: فاصله آکس تو آکس بین آب سردوگرم دیواری 150 میلی متر ,  فاصله استاندارد شیرهای پبیسوال سردوگرم زیر سینک ظرفشویی و روشویی 2750 میلی متر فاصله بین شیر رفت و برگشت رادیاتور 500 میلیمتر است.

البته استانداردهای و فواصل دیگری برای شیررفت و برگشت رادیاتور نیز تعریف شده است .اما آن چیزی که در ایران و تهران مرسوم است این فاصله است.

فاصله توالت فرنگی از دیوار

فاصله تمام شده توالت فرنگی از دیوار طرفین و پشت نیز حداقل 30 تا 50 سانتیمتر است.این فاصله با توجه به سایز توالت فرنگی و ایرانی و ابعاد سرویس بهداشتی و سلیقه اعمال میشود. برای هر یک از تجهیزات سرویس بهداشتی نیز یک ارتفاع استاندارد تعریف شده است.

ارتفاع نصب روشویی:

ارتفاع تمام شده نصب شیر روشویی و سینک ظرفشویی بین 80 تا 85 سانتیمتر میباشد.ارتفاع نصب شیر دوش حدود 90 سانتیمتر است و سردوشی باید در ارتفاع 2 متری قرار بگیرد.

ارتفاع نصب شیر توالت فرنگی یا شیر آفتابه ای ایرانی نیز بایست بین 40 تا 60 سانتیمتر باشد. ارتفاع نصب فلاش تانک باید حدود 170 سانتیمتر باشد , و سیفون فشاری یا فلاش والو هم باید در ارتفاع 110سانتی متری نصب شود .